Singura Clinică de Psihiatrie Pediatrică din Transilvania, care funcționează la Cluj-Napoca, va fi modernizată cu bani europeni.

Documentația de atribuire a contractului privind proiectarea și execuția lucrărilor la Clinica de Psihiatrie Pediatrică a fost publicată de Consiliul Județean în sistemul electronic de achiziții publice.

Valoarea acestuia este de peste 16 milioane de lei, iar deschiderea ofertelor va avea loc în 19 martie. Clădirea în care funcționează în prezent Secția Clinică de Psihiatrie Pediatrică este situată pe strada Ospătăriei din Cluj-Napoca.

Potrivit autorităților, imobilul nu corespunde cerințelor unei unități sanitare de profil. Practic, din cauza suprafeței, nu oferă posibilitatea respectării circuitelor funcționale specifice.

Clădirea va fi modernizată cu bani europeni, datorită unui proiect în valoare de aproape 20 de milioane de lei câștigat anul trecut de Consiliul Județean.

Secția Clinică de Psihiatrie Pediatrică are și un compartiment de toxicomani. Anual, mii de copii din Transilvania sunt tratați în această unitate, mai bine de jumătate dintre cazuri fiind din afara Clujului.

 

Ne poți asculta și aici: