SMURD Cluj, dotat cu un punct medical pentru victime multiple. Investiția depășește 700.000 de lei

Autoritățile locale au achiziționat un punct medical cu dotări de ultimă generație pentru SMURD Cluj.

Acesta a fost cumpărat din bugetul local din acest an. Procedura de achiziție a fost deja finalizată, iar echipamentele vor fi livrate până în luna aprilie.

„Anul acesta avem prevăzuți în buget 714.000 de lei pentru un punct medical avansat cu remorcă și care, spre deosebire de ambulanțele pe care le-am achiziționat în 2018 și 2019, va fi utilizat la accidente colective, cu număr mare de victime. Acest punct medical avansat care e format din două corturi cu dotări de ultimă generație de prim ajutor și intervenție rapidă poate asigura intervenție pentru minim 20 de persoane, adică locul în care să asigure prima intervenție pentru salvarea vieții, triere și trimiterea la spitale de referință. Este o premieră absolută probabil în România”, a declarat pentru EBS Radio primarul Emil Boc.

Unitatea medicală este extrem de utilă, spun medicii clujeni. Aceasta va putea fi utilizată, de exemplu, și la evenimentele cu un număr mare de participanți.

„Este practic un cort în care putem primi mai multe victime în același timp, iar acestui cort îi sunt atașate și aparatele care ne permit să intervenim în situații critice – monitoare, ventilatoare, tărgi, suport pentru perfuzii. Îl vom folosi la acțiunile la care am participat și în anii precedenți, precum festivaluri, oriunde unde sunt mulți oameni care necesită asistență medicală imediată”, a declarat Cristian Ursu, șeful SMURD Cluj.

Noua unitate va veni în completarea dotărilor și a parcului auto SMURD Cluj. Anul trecut instituția a primit mai multe ambulanțe noi, între care una cumpărată de autoritățile locale, iar alta de către membrii asociației Beard Brothers, care au mobilizat întreaga comunitate.

 

Ioana Pîrlea

 

Ne poți asculta și aici: