Solidaritate. Centrul de Îngrijiri Paliative a donat bani pentru Spitalulul de Boli Infecțioase. Acest gest a fost făcut și de preoții clujeni

Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca a primit o donație, prin intermediul Arhiepiscopiei Ortodoxe a Clujului, care constă într-un aparat de monitorizare pentru pacienți și peste 180.000 de lei.

Protopopi și preoți, dar și cei de la Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din Cluj-Napoca centru care, la rândul său, își desfășoară ativitatea și cu ajutorul donațiilor, vin în sprijinul personalului medical.

„În aceste zile de mare încercare avem nevoie unii de alții și cu toții laolaltă avem nevoie de ajutorul lui Dumnezeu, dar și de fapte concrete care să îi ajute pe cei care se luptă sau sunt afectați de această pandemie de coronavirus, care nu a ocolit nici țara noastră”, au arătat reprezentanții Arhiepiscopiei.

Astfel, pentru a veni în sprijinul medicilor și a personalului medical din prima linie, care îi îngrijesc pe cei bolnavi, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Andrei, Preasfințitul Părinte Episcop vicar Benedict Bistrițeanul, angajații Centrului eparhial, protopopii, preoții din protopopiatele Cluj II și Cluj I, precum și Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din Cluj-Napoca au donat suma de 181.145 lei Spitalulului Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca.

Sumele colectate din donațiile făcute personal
Centrul Eparhial: 50.000 de lei
Protopopiatul Cluj II: 45.565 de lei
Protopopiatul Cluj I: 35.580 de lei
Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din Cluj-Napoca: 50.000 de lei.

La această donație în bani, menită să asigure sprijin în achiziționarea de materiale sanitare de primă necesitate se adaugă și donarea de către Arhiepiscopie a unui monitor pentru funcțiile vitale Biocare iM 12E, cu accesorii, în valoare aproximativă de 7.000 de lei.

De la începutul epidemiei, Arhiepiscopia Clujului, prin cele 4 cantine sociale, la care se adaugă și Cantina Facultății de Teologie Ortodoxă, precum și prin Societatea Femeilor Ortodoxe din Cluj-Napoca oferă zilnic hrană și asistență la domiciliu pentru 450 de familii sau persoane singure, iar până în prezent ajutoarele au fost în valoare de 45.000 de lei.