Spania a fost inclusă în lista țărilor din zona galbenă. Izolare la domiciliu și zboruri anulate între România și Spania

Toți cetățenii care sosesc de marți, 11 august, ora 00:00 în România din Spania vor fi obligați să intre în autoizolare la domiciliu – respectiv în carantină, timp de 14 zile – în cazul celor cu simptome de COVID-19.

Asta pentru că țara din Peninsula Iberică a fost inclusă în lista statelor din zona galbenă, adică a celor care au un număr ridicat de cazuri noi de coronavirus la 100.000 de locuitori, raportate în ultimele 14 zile.

De asemenea, zborurile dintre România și Spania vor fi suspendate de marți, 11 august, ora 00:00. În lista statelor din zona galbenă, actualizată recent de Institutul Național de Sănătate Publică se găsesc 41 de țări, printre care se numără Moldova, Israel, Muntenegru, Luxemburg, Statele Unite ale Americii și Brazilia.

Italia a extins obligaţia de izolare la domiciliu pentru persoanele care vin din România şi Bulgaria până în 7 septembrie.

Autoritățile din această țară consideră România și Bulgaria state cu risc ridicat din punct de vedere epidemiologic. Astfel, la intrarea în Italia, toate persoanele care au avut contact cu cele două țări vor completa un formular cu adresa şi numărul de telefon la care vor fi verificate periodic.

Unele regiuni pot introduce măsuri suplimentare de prevenire a răspândirii noului coronavirus. Una dintre acestea este Lazio, care a hotărât să testeze, pe cât posibil, românii care sosesc cu autocarele.

 

 

Ne poți asculta și aici: