Spitalele clujene vor primi noi echipamente de protecție

20.000 de măști FFP2/KN95 au ajuns la Cluj-Napoca și vor fi distribuite, zilele acestea, spitalelor din județ. Acestea au fost achiziționate de membrii comunității #Un Singur Cluj. 

Într-o lună, prin intermediul inițiativei civice au fost strânși peste 920.000 de lei. Din acești bani au fost cumpărate echipamente și materiale de protecție pentru personalul medical din Cluj (aparate de anestezie și ventilație, măști, viziere, dezinfectant de mâini, preșuri dezinfectante), au fost construite șase spații de triaj în spitale și puncte SMURD sau de pompieri din județ, s-au închiriat camere de hotel pentru 100 de doctori și au fost distribuite alimente, cafea, sucuri, ceai și apă atât cadrelor medicale, cât și persoanelor defavorizate.

În prezent, membrii comunității #Un Singur Cluj își concentrează eforturile pe achiziția a zece ventilatoare, care ar urma să intre în dotarea secțiilor ATI ale spitalelor din Cluj-Napoca. Ei au însă nevoie și de locuitorii orașului în acest demers, care pot cumpăra bilete de solidaritate. Până acum s-au strâns aproximativ 225.000 de lei.

În paralel, asociația CERT Transilvania a comandat deja zece ventilatoare. De asemenea, organizația va distribui în mai multe unități medicale din țară 25.000 de mănuși, 8.000 de măști, 630 de litri de dezinfectant, 2.600 de viziere, 60 de porți de decontaminare, 63 de combinezoane și 60 de ochelari de protecție.

 

Sursa foto: https://www.facebook.com/unsingurcluj/

 

Ne poți asculta și aici: