Spitalul Clujana, dotat cu aparatură și echipamente de protecție. Secția de primiri urgențe va fi modernizată

Dotările spitalului Clujana, care tratează pacienți cu Covid-19, sunt finanțate din bani europeni. Valoarea investițiilor ajunge la 16 milioane de lei. De asemenea, un alt proiect vizează modernizarea compartimentului de primiri urgențe al spitalului.

Contractul de finanțare europeană pentru aparatură medicală și echipamente de protecție a fost semnat de către Primăria clujeană, la finalul lunii trecute.

Printre dotările care vor ajunge la spital se află inclusiv paturi de terapie intensivă, monitoare pentru funcții vitale sau sisteme automate de perfuzie de precizie înaltă.

Primăria clujeană a alocat în acest an mai multe tranșe suplimentare de bani pentru asigurarea mai multor dotări, precum defibrilator, computer tomograf și echipamente auxiliare, dar și măști FFP2, încă înainte ca unitatea să intre în lupta împotriva Covid-19. Proiectul european, care trebuie finalizat până la sfârșitul anului, va permite recuperarea sumelor alocate.
Printr-un alt proiect, în valoare de peste 2,5 milioane de lei, va fi extins și modernizat compartimentul de primiri urgențe al spitalului.

Astfel, va fi amenajat un nou corp de clădire, cu un nou salon de primire a urgențelor medicale, cameră de gardă pentru medicii de urgență, dar și birouri IT și de statistică medicală. Bugetul proiectului, cu durată de realizare de 3 ani, a fost supus votului în ședința de marți a Consiliului Local.

 

Ovidiu Cornea

 

Ne poți asculta și aici: