Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj a fost premiat în cadrul competiției Romanian Healthcare Awards

Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj a obținut Diploma de Excelență cu proiectul de suplimentare a paturilor de terapie intensivă pentru pacienții cu forme critice de Covid-19.

Unitatea sanitară s-a numărat printre cei cinci finaliști ai categoriei „Spitalul Anului” în cadrul competiției Romanian Healthcare Awards dedicată cadrelor medicale și spitalelor din România, prima care are un juriu internațional.

Spitalul clujean a fost susținut cu fonduri de forul administrativ județean. Astfel, începând cu anul 2016, Consiliul Județean Cluj a alocat aproape 21 de milioane de lei pentru achiziționarea de echipamente și aparatură medicală de ultimă generație pentru spital.

Printre acestea se numără un mamograf digital, un aparat RX pentru fluoroscopie și radiologie digitală cu 2 detectori sau un computer tomograf de ultimă generație.

Recent, în dotarea spitalului au intrat două echipamente ultraperformante de testare Covid-19, dar și paturi de terapie intensivă, monitoare pentru urmărirea funcțiilor vitale și ventilatoare de terapie intensivă.

 

Ne poți asculta și aici: