Live
EBS Radio cover
Cluj Sounds Better
EBS Radio

Spitalul de Copii de pe strada Moților va fi extins. Deja se lucrează la un nou corp de clădire pentru UPU

Spațiul de la Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul de Copii din Cluj va fi mărit.

Lucrările la noul corp de clădire sunt în desfășurare la instituția medicală de pe strada Moților, iar acestea se vor încheia până la sfârșitul anului.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a precizat că, ulterior, Spitalul de Copii din Cluj va fi extins cu încă un imobil.

Aceste invesitiții au rolul de a asigura serviciile medicale până la construirea spitalului pediatric monobloc.

„Am căutat timp de un an teren, urmează să primim teren fie de la Armată, fie de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară pentru a putea realiza spitalul regional monobloc. Până atunci, am convenit cu managerul unității sanitare să construim două corpuri de clădiri pentru a completa spațiul pe care îl avem pe strada Moților. Pe termen scurt și mediu avem soluția extinderii cu două corpuri noi, dintre care unul este Unitatea de Primiri Urgențe, iar pe termen lung avem proiecția de a realiza noul spital monobloc”, a declarat Alin Tișe.

Spitalul monobloc din Cluj era prevăzut să fie construit în Borhanci, însă Consiliul Județean a renunțat la acest plan, din cauza riscului de alunecări de teren din zonă.

Odată finalizată, unitatea pediatrică regională va dispune de 700 de paturi.

 

X
X
X