Spitalul de Recuperare a intrat în lupta Covid. Peste 30 de pacienți, internați aici

Încă un spital clujean a intrat în lupta cu Covid-19. Este vorba de Spitalul Clinic de Recuperare, din cartierul Zorilor, unde în weekend-ul de Paști au fost transferați primii pacienți. Peste 30 de persoane confirmate cu noul coronavirus sunt internate în prezent aici.

Va trata pacienți asimptomatici

Spitalul va putea primi aproximativ 120 de pacienți cu coronavirus, asimptomatici.

“Pentru a degreva spitalele din linia întâi – Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie – de pacienții asimptomatici, pentru că acolo se internează și pacienți suspecți, care sunt evaluați, testați și reglementați, am decis să transferăm către Spitalul de Recuperare cât mai mulți pacienți asimptomatici. Am încercat să prioritizăm distribuția de echipamente de protecție spre Spitalul de Recuperare, în momentul de față sunt asigurați pentru perioada următoare cu echipamente. Sigur că stocurile nu sunt niciodată suficiente și încercăm să asigurăm necesarul pentru o perioadă cât mai lungă de timp și se va vedea asta, în perioada imediat următoare”, a declarat, pentru EBS Radio, prefectul Mircea Abrudean.

“Vom transfera și medici de la alte spitale!”

Personalul medical va fi completat cu specialiști de la alte unități, mai puțin solicitate în această perioadă.

“Din punct de vedere al resurselor umane, au medici, vom mai detașa acolo și medici de la alte specialități, pentru că ei sunt axați acolo pe recuperare, balneologie, cardiologie, neurologie, vom mai detașa medici interniști din alte spitale, care în momentul de față nu sunt atât de solicitate”, a spus Mircea Abrudean, care coordonează, în calitate de prefect, Comitetul pentru Situații de Urgență al Județului Cluj.

Spitalul de Recuperare dispune de peste 70 de saloane cu două paturi în cameră și baie proprie, plus alte zeci de saloane cu mai multe paturi, astfel ca din calculele de până acum, unitatea va putea primi minimum 120 de pacienți.

Peste 200 de pacienți, internați la Cluj

Peste 200 de pacienți cu Covid-19 sunt internați în prezent la spitalele clujene, cei mai mulți la Spitalele de Boli Infecțioase (peste 90 de pacienți, plus suspecți) și Boli Pulmonare, respectiv la Clinica Medicală 1, dedicată în special cazurilor care necesită terapie intensivă.

 

Ovidiu Cornea