Spitalul de Recuperare din Cluj, pregătit să revină la activitatea obișnuită de săptămâna viitoare

Spitalul de Recuperare ar urma să revină la profilul obișnuit al activității începând de săptămâna viitoare. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență va decide, cel mai probabil marți, ieșirea spitalului din rândul celor dedicate pacienților COVID, a precizat, pentru EBS Radio, prefectul Mircea Abrudean.

Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca a tratat aproximativ 100 de pacienți COVID de la începutul pandemiei, dar în prezent doar trei persoane confirmate pozitiv mai sunt internate aici. Cu toate acestea, activitatea obișnuită a unității deservite de aproximativ 500 de angajați a fost suspendată de la primirea primilor pacienți, în 18 aprilie.

„Unitatea a rămas destinată pacienților COVID pentru eventualitatea în care, în urma măsurilor de relaxare, ar fi apărut un boom epidemic așa cum s-a întâmplat în foarte multe țări,” a explicat, la EBS Radio, managerul Spitalului Clinic de Recuperare Cluj-Napoca, Sanda Patrichi.

„Se pare însă că evoluția este foarte bună. Și național și local, deci cred că avem toate șansele să revenim la normal. Ne pregătim unitatea. Va fi un pic altfel decât era înainte pentru că există în continuare un context epidemiologic, va fi cu mai multă precauție, cu anumite măsuri de protecție, cu un triaj, cu niște circuite distincte”, a spus, la EBS Radio, managerul Spitalului Clinic de Recuperare Cluj-Napoca, Sanda Patrichi.

Ea a precizat că spitalul a reorganizat deja o parte dintre saloane și a pregătit și alte măsuri pentru reluarea activității.

Spitalul de Recuperare, care dispune de 400 de paturi, este singura unitate publică din Transilvania care integrează serviciile de recuperare și reumatologie cu alte specialități medicale, de la neurologie și cardiologie la ortopedie și medicină internă, sub forma unei unități multidisciplinare.

Un număr de 65 de pacienți mai sunt internați în cele patru spitale COVID din Cluj-Napoca. În acest context, Spitalul de Recuperare, dar și Clinica Medicală 1, ar urma să își reia treptat activitatea obișnuită.

Ovidiu Cornea