Spitalul de Recuperare și Clinica Medicală 1 își reiau activitatea specifică

Spitalul de Recuperare, una dintre unitățile care trata cazurile de coronavirus, și-a reluat de luni, 15 iunie, activitatea obișnuită.

Conducerea unității a conceput un plan care vizează derularea activităților în condiții de maximă siguranță, pregătirea personalului și a spațiilor – ambulatoriul clinic de specialitate, baza de tratament, secția spitalizare continuă, secția spitalizare de zi și structuri nemedicale. Astfel, sunt respectate atât măsurile de distanțare între pacienți cât și cele referitoare la combaterea pandemiei, iar pacienții au acces în unitatea sanitară în funcție de programarea prealabilă și doar după triajul epidemiologic.

Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca este singura unitate medicală din Transilvania cu acest specific, asigurând servicii medicale în specialitățile cardiologie, neurologie, balneologie, ortopedie-traumatologie, chirurgie plastică și reparatorie, susținute de activitatea laboratoarelor de radiologie și imagistică medicală, analize medicale, explorări funcționale, precum și a bazei de tratament.

Și Clinica Medicală 1 va reveni, cel târziu de marți, 16 iunie, la activitatea specifică.

Astfel, Spitalul de Boli Infecțioase și cel de Boli Pulmonare au rămas singurele instituții sanitare clujene dedicate pacienților Covid. Acestea mai dispun, în total, de 98 de locuri.