Spitalul de Recuperare va fi din nou unitate COVID. Autorități: „Nu putem risca să rămânem fără locuri pentru pacienții pozitivi”

Spitalul de Recuperare din Cluj reintră de săptămâna viitoare în circuitul COVID, urmând să trateze din nou pacienți infectați, alături de unitățile de Boli Infecțioase și de Pneumoftiziologie.

Măsura luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență se va aplica de miercuri, 5 august, ora 8:00.

„Argumentele care au dus la această decizie sunt: capacitate mare de 400 paturi în total, circuite epidemiologice funcționale, saloane cu băi proprii, experiența anterioară Covid, apropierea față de Spitalul de Boli Infecțioase în caz de nevoie pentru transportul pacienților la secția ATI. Ambulatoriul și baza de tratament vor fi păstrate pe mai departe și vor functiona, există circuite epidemiologice distincte în acest sens, astfel că nu există riscul ca unii angajați să intre în șomaj tehnic. De asemenea, secția de Aritmologie, unică în regiune, cu lista de așteptare pentru pacienți de peste 1 an, va rămâne operațională. Evoluția epidemiologică este una în creștere. Deși am încercat să evităm deschiderea unui al treilea spital Covid, nu putem să riscăm să rămânem fără locuri pentru pacienții pozitivi”, a explicat prefectul Mircea Abrudean, președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Cluj.

Autoritățile sunt așteptate să ia o decizie și în privința purtării măștii de protecție în spațiile publice deschise.

 

Ne poți asculta și aici: