Spitalul de Urgenţă din Cluj a cumpărat un aparat de diagnostic rapid pentru Covid-19. Cum puteți să-i ajutați pe medici

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Cluj-Napoca a achiziționat, din venituri proprii, un aparat cu ajutorul căruia pacienții suspecți de coronavirus pot fi diagnosticați mai rapid.

„Cu ajutorul acestei linii de PCR, vom putea diagnostica rapid pacienții suspecți de Covid-19, pentru a veni în sprijinul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase, scurtând astfel timpul de așteptare al rezultatului. În acest fel, medicii vor putea decide prompt maniera în care vor aborda terapeutic fiecare caz în parte”, au arătat reprezentanții spitalului.

Aparatul PCR va fi instalat în cadrul Departamentului de Genetică al Institutului Imogen, acolo unde există deja circuite configurate pentru extracție şi amplificare de tip Real-Time PCR pentru ARN viral, iar personalul de specialitate este instruit și are toate competențele necesare efectuării acestui tip de teste.
În sprijinul personalului vor veni și medici rezidenți cu specialitatea genetică medicală, astfel încât aparatul să funcționeze la capacitate maximă, timp de 12 ore pe zi.

Odată cu echipamentul vor fi livrate și kituri pentru 3.000 de teste, în valoare de aproape 280.000 lei. Pentru a asigura continuitatea testărilor, reprezentanții unității medicale cer sprijinul comunității.

În funcție de evoluția situației și a contextului epidemiologic, există posibilitatea de suplimentare cu încă 7000 de teste.

Specialiștii din spital au estimat vă se vor efectua aproximativ 150 de teste pe zi, iar pentru a asigura continuitatea testărilor, aceștia cer ajutorul clujenilor care doresc să fie alături de personalul medical.

Pe lângă sumele necesare pentru achiziționarea de kituri, este nevoie de bani și pentru achiziționarea de echipamente de protecție pentru personalul medical.

Puteți , astfel, cortribui cu donații în contul RO24TREZ21620F370100XXXX, deschis la Trezoreria Cluj-Napoca, cu specificația „pentru nevoi curente”, beneficiar Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, CUI 4288080, sediul Str. Clinicilor, nr. 3-5.

 

Ne poți asculta și aici: