Spitalul de Urgență din Cluj se alătură, din nou, luptei împotriva Covid-19. De luni, Medicală I va prelua și pacienți infectați cu noul coronavirus

O parte a Clinicii Medicală I a început să fie pregătită pentru preluarea pacienților cu patologie respiratorie acută, înalt suspecți Covid-19. Începând de luni, secția va funcționa la capacitatea maximă.

68 de paturi, cu posibilitate de asistență medicală și oxigenoterapie, dar și 6 paturi de terapie intensivă, corespunzătoare Secțiilor Clinice Medicină Internă I și Cardiologie I din cadrul clinicii vor fi alocate tratamentului pacienților cu suspiciune înaltă de Covid-19.

Clinica va primi, în continuare, și pacienți non-Covid-19

Reprezentanții Spitalului de Urgență din Cluj-Napoca au precizat că Secțiile Cardiologie Intervențională II și Gastroenterologie își vor desfășura activitatea în mod normal.

De asemenea, Secția Clinică de Cardiologie I își va restrânge activitatea la 19 paturi și se va reloca la parterul clădirii de Oftalmologie.

De asemeena, serviciile de ambulatoriu Cardiologie și Gastroenterologie se vor desfășura în mod normal.

În același timp, în clădirea Palat Nou, de pe strada Clinicilor, nr. 4-6 s-au mai operaționalizat încă 4 paturi de terapie intensivă în cadrul Compartimentului de Terapie Intensivă, pentru pacienții înalt suspecți, care necesită terapie de urgență, sau pentru preluarea pacienților pentru comorbidități, după rezolvarea patologiei Covid-19.

Și în perioada aprilie-iunie 2020, clădirea Medicală I a fost transformată în secție suport Covid-19 și a oferit asistență medicală pentru peste 100 de pacienți infectați cu SARS-COV-2, atât cazuri mai ușoare, cât și cazuri de terapie intensivă.

„În funcție de evoluția pandemiei și asocierea patologiilor acute non-Covid cu infecția respiratorie Covid-19, alocarea paturilor va fi flexibilă, pentru a putea răspunde necesităților populației, inclusiv cu creșterea numărului de paturi de terapie intermediară, unde se aplică ventilație non-invazivă, sau terapie intensivă”, au arătat reprezentanții spitalului.

Din această săptămână, o secție pentru pacienții cu Covid-19 a devenit funcțională la Spitalul Militar din Cluj-Napoca, iar Spitalul Municipal din Dej va prelua, de asemenea, pacienți cu această boală.

Sursa foto: Facebook/Spitalul de Urgență Cluj

 

Ne poți asculta și aici: