Spitalul Municipal Clujana va trata primii pacienți cu Covid-19 de săptămâna viitoare

Spitalul va crește capacitatea de evaluare inițială a pacienților confirmați cu Covid-19 în Cluj, lucru care în prezent de face doar la Spitalul de Boli Infecțioase.

Spitalul Clujana va deveni integral spital-suport, iar în aceste zile vor fi transferați de aici pacienții cu alte afecțiuni.

„Epidemiologii discută astăzi despre circuite și alte elemente, în principiu se vor organiza în zilele următoare pentru a externa pacienții și a-i transfera la alte unități medicale din județul Cluj, în funcție de specialități, sigur cei care trebuie să rămână internați. În principiu se va intra complet, în primul rând, cu partea de evaluare medicală a celor pozitivi, care sunt acasă și sunt pe liste de așteptare. În acest fel va crește capacitatea de evaluare, de la 70 cât avem acum, pe zi, cu încă 40 de pacienți la Clujana, deci să crească la 110, 120 de persoane care pot fi evaluate zilnic”, a spus prefectul Mircea Abrudean, care este și șeful Comitetului județean pentru Situații de Urgență.

La Spitalul Clujana vor fi 17 locuri la terapie intensivă și între 80 și 100 de locuri pe secție pentru pacienții cu Covid-19.

Numărul persoanelor infectate crește în județ, doar în ultimele 24 de ore fiind diagnostiți cu Covid-19 172 de clujeni.

 

Ne poți asculta și aici: