Spitalul pentru Copii din Cluj va avea și anexe, gândite să reducă stresul celor mici, printre care o gradiniță, locuri de joacă și chiar magazine de jucării

Noul Spital Pediatric Monobloc din Cluj, care va fi construit în Borhanci, va avea peste 500 de paturi pentru spitalizare continuă. Unitatea sanitară va fi prevăzută și cu paturi pentru însoțitori.

Potrivit studiului recepționat de Consiliul Județean Cluj privind structura optimă a viitorului Spital Pediatric Monobloc, acesta va dispune, pe lângă cele 510 paturi pentru spitalizare continuă, de încă 50 de paturi pentru internarea de zi și de alte 65 de pentru însoțitori.

Oferta de servicii medicale va crește și ea, spitalul urmând să devină o alternativă viabilă pentru pacienții care, în prezent, se adresează altor spitale de profil renumite din România și străinătate.

Mai mult, s-a pus acentul pe îmbunătățirea experienței pe care copiii o au în spital, prin reducerea stresului. Astfel, printre funcțiunile anexe propuse în incinta noului spital cu profil regional se numără construirea unei creșe sau grădinițe, amenajarea unor trasee de plimbare și spații de joacă sau magazine de jucării.

Având în vedere faptul că media anuală a externărilor se situează în jurul valorii de 24.000, experții care au întocmit studiul au estimat o creștere a adresabilității, atât ca urmare a diversificării gamei de servicii medicale și a creșterii gradului de confort și siguranță pentru pacienți și aparținători, cât și a reducerii barierelor în accesarea acestor servicii, precum costul ridicat, distanța prea mare, lipsa timpului sau liste de așteptare prea lungi.

 

Ne poți asculta și aici: