#StaiLaRadio – Muzicieni în vremea coronavirusului

#StaiLaRadio este proiectul EBS Radio dedicat muzicii românești, în special celei clujene. Ascultăm numai muzica „noastră” de luni până vineri de la ora 14.00 la 15.00, iar în weekend, de la 20:00 la 21:00.

Răspundem mai jos la întrebările pe care le-am primit până acum despre Campania #StaiLaRadio.

De unde a plecat ideea inițiativei?

Am citit un apel făcut de Mishu Călian și Marius Matache de susținere a muzicienilor români. Ne-am dat seama că aici putem ajuta și noi, cu instrumentele noastre. Ne-am bucura ca și alte radiouri de la nivel local, regional sau național să facă acest lucru în sprijinul artiștilor din România. Noi acordăm o atenție suplimentară artiștilor din Cluj și Transilvania, dar am primit și vom difuza inclusiv piese ale artiștilor din București, Constanța, Bistrița, Timișoara sau Oradea.

Câte piese au intrat în aceasta campanie?

Până acum (2 aprilie, n.red.) am selectat aproximativ 120 de piese din care vom crea playlist-uri zilnice de câte o oră, de luni până vineri, între 14.00 și 15.00, și în weekend între orele 20.00 și 21.00.

Sunt piese sau artiști care nu vor putea fi difuzați în această campanie?

Evident că muzica trimisă de artiști trebuie să aibă elemente în comun cu muzica pe care o difuzăm noi la EBS Radio. Avem piese din genurile pop, rock, folk, electro, alternativ sau indie. Difuzăm puțin spre deloc muzică dance, etno sau manele. Încercăm să difuzăm cât mai multe cântece dintre cele trimise, dar nu orice piesă se potrivește cu direcția EBS Radio. Din acest motiv îi îndemnăm pe artiști să ne trimită piese de facturi cât mai diverse, să ne ajute în construirea unor playlist-uri unitare.

Dați numai piese înregistrate la UCMR si CREDIDAM?

Alegem piese dintre cele trimise de artiști, nu verificăm dacă au fost sau nu înscrise la organisme de gestiune a drepturilor de autor. Pentru artiști e mai bine să aibă aceste piese înregistrate astfel încât să încaseze drepturi de autor. Dar sunt și artiști care trăiesc mai mult din evenimente, au puține înregistrări de studio. Difuzăm și asemenea piese, pentru că și acești muzicieni au nevoie de notorietate și ca publicul să le asculte creațiile, mai ales în perioada asta.

Veți difuza muzică românească și după trecerea pandemiei?

Vom continua să difuzăm muzică românească, am făcut-o și înainte de criza coronavirus. 🙂 După primele difuzări, piesele rămase pe termen lung sunt alese în funcție de felul în care sunt receptate de public. Avem indicatori care ne arată cât de mult le place ascultătorilor noștri o piesă sau alta.

 

EBS Radio

 

X
X
X