Starea de urgență nu se prelungește. România intră, însă, în stare de alertă

14 mai va fi ultima zi în care ne vom afla în stare de urgență, a anunțat, astăzi, președintele Klaus Iohannis. Din 15 mai, însă, România intră în stare de alertă, pentru ca autoritățile să poată lua măsuri care să țină pandemia de coronavirus sub control, a declarat șeful statului. 

„După 15 mai putem, în principiu, să ne mișcăm în interiorul localității. Dar e bine să nu exagerăm. Nu va mai fi nevoie să declarăm unde mergem”, a menționat președintele Klaus Iohannis. El a precizat că deplasările în afara localităților de domiciliu vor fi permise doar în interes profesional, pentru probleme medicale sau pentru activități fizice individuale, precum mersul cu bicicleta, fiind în continuare interzisă constituirea grupurilor mai mari de trei persoane.

Din 15 mai se vor redeschide cabinetele stomatologice, muzeele, frizeriile și saloanele de înfrumusețare, însă în condiții speciale de distanțare și igienă. De asemenea, purtarea măștii de protecție va fi obligatorie în spațiile publice închise, precum și în mijloacele de transport în comun.

Președintele Klaus Iohannis a mai spus că relaxarea se va face pas cu pas, iar măsurile vor fi luate o dată la două săptămâni.

„Epidemia nu a trecut. Trebuie să fim foarte responsabili și trebuie să avem foarte mare grijă în continuare. În realitate, nu știe nimeni până când durează această epidemie și depinde de noi, aici, în România, dacă o controlăm bine sau mai puțin bine. Eu îmi doresc să o controlăm bine, împreună, asta însemnând să respectăm indicațiile autorităților”, a declarat șeful statului.

 

Ne poți asculta și aici: