Start-Up Nation | Bogdan Aron, consilier la Agenția pentru IMM-uri Cluj: „Un antreprenor de succes nu se leagă de o locație, business-urile se pot face și de la distanță”

Peste 2.300 de firme din Regiunea de Nord Vest au obținut finanțare la actuala ediție a programului național Start-Up Nation.

Chiar dacă Clujul a fost depunctat la această ediție, din cauza numărului mare de IMM-uri, în regiunea Nord-Vest au primit bani aproximativ același număr de solicitanți ca anul trecut.

Cei mai mulți beneficiari vor dezvolta afaceri în domenii precum construcțiile, alimentația publică sau medicină.

„În parte, s-a produs o migrație a firmelor dinspre Cluj înspre județele adiacente regiunii de dezvoltare și, pe de altă parte, s-a încurajat dezvoltarea de societăți noi în celelalte județe. Mobilitatea afacerilor este, de fapt, o cheie pentru succes. Un antreprenor de succes nu se leagă în mod neapărat de o locație, business-urile se pot face și de la distanță. Eu o văd mai degrabă ca o provocare a spiritului antreprenorial”, a declarat pentru EBS Radio Bogdan Aron, consilier în cadrul Agenției pentru IMM-uri Cluj, care administrează cele șase județe ale regiunii de Nord-Vest.

Din cele peste 30.000 de planuri de afaceri care au fost depuse la ediția din acest an a Start-Up Nation, Ministerul pentru Afaceri a selectat 10.000. Beneficarii primesc finanțare de până la 44.000 de euro pentru a-și dezvolta propriile afaceri.

 

Ovidiu Cornea

Sursa foto: pixabay.com

 

Ne poți asculta și aici: