Știrile serii: Undă verde pentru Centura Metropolitană / Masă Caldă pentru încă 100 de școli / Trecem la ora de iarnă

28 octombrie. Centura Metropolitană a Clujului a primit undă verde de la Guvern, încă 100 de școli intră în programul „Masă caldă”, la Cluj, continuă programele „Fugi în curtea școlii” și „Străzi deschise” și România trece la ora de iarnă în noaptea de sâmbătă spre duminică – acestea sunt principalele știri ale serii la EBS Radio.

Proiectul Centurii Metropolitane a Clujului a fost aprobat azi de către Guvern, anunță reprezentanții primăriei. Potrivit acestora, urmează exproprierile și licitația de proiectare și execuție. Centura metropolitană va avea o lungime de 42 km, 32 de drumuri de legătură, 26 km de bretele și noduri și 35 km de piste de biciclete. Valoarea investiției este de 1.409.270.111 de euro.

***

Încă 100 de școli au fost incluse în programul guvernamental prin care elevii primesc o masă caldă în timpul anului școlar. Astfel, în 450 de unități de învățământ, copiii vor primi zilnic, gratuit, fie o masă caldă, fie un pachet alimentar în cazul în care masa caldă nu poate fi asigurată, în valoare de cel mult 15 lei. Programul are ca scop combaterea abandonului școlar, spune ministrul Educației, Ligia Deca.

***

Continuă acțiunile de promovare a sportului și a mișcării în aer liber, la Cluj-Napoca. Astfel, programul „Fugi în curtea școlii” ajunge mâine, între orele 10:00-13:00, la Școala Gimnazială „Traian Dârjan” din cartierul Someșeni. Duminică, proiectul „Străzi deschise” deschide între orele 15.00-18.00 strada Gospodarilor din cartierul Mărăști pentru pietonii de toate vârstele, pentru practicarea sportului în aer liber: baschet, badminton, tenis de masă ori aruncarea la poartă. În primul weekend din luna noiembrie, aceste acțiuni vor ajunge în cartierul Zorilor.

***

România trece la ora de iarnă în noaptea de sâmbătă spre duminică. Ceasurile se dau înapoi cu o oră, astfel că ora 4:00 devine ora 3:00. Duminică, ziua va avea 25 de ore, fiind cea mai lungă a anului. Trecerea la ora de iarnă are loc în fiecare an în ultimul weekend al lunii octombrie, în timp ce trecerea la ora de vară se face în ultimul weekend al lunii martie.

Ne poți asculta și aici: