Știrile zilei de 16 martie la EBS: Noi aparate de fitness și joacă în valoare totală de peste 3,5 milioane | 64 de școli din Cluj vor fi dotate cu mobilier și echipamente digitale

Știrile zilei de 16 martie la EBS: Două licitații sunt în derulare în Cluj-Napoca pentru achiziționarea de aparate de fitness și joacă în valoare totală de peste 3,5 milioane euro, consilierii locali urmează să aprobe finanțarea unui proiect cu o valoare de peste 44 de milioane de lei, prin PNRR, pentru dotarea cu mobilier și echipamente digitale a zeci de licee, școli și grădinițe din oraș și mai sunt doar câteva zile în care clujenii sunt îndemnați să doneze haine în cadrul campaniei JCI.

Două licitații sunt în derulare în Cluj-Napoca pentru achiziționarea de aparate de fitness și joacă în valoare totală de peste 3,5 milioane euro. Mai exact, una dintre acestea prevede achiziționarea de echipamente de joacă pentru copiii cu dizabilități, respectiv aparate de joacă din lemn, în valoare de 14 milioane de lei, iar a doua licitație e dedicate aparatelor de fitness și are o valoare de aproape 3 milioane de lei. Prin această achiziție se urmărește modificarea aspectului general al locurilor de joacă pentru copii, prin remodernizarea acestora cu alte tipuri și modele de aparate decât cele existente în prezent. Primăria Cluj-Napoca a amenajat în cursul anului trecut 19 amplasamente cu spații pentru fitness în aer liber și locuri de joacă pentru copii, în fiecare cartier al orașului, valoarea investiției fiind de peste 560.000 euro.

Consilierii locali urmează să aprobe finanțarea unui proiect cu o valoare de peste 44 de milioane de lei, prin PNRR, pentru dotarea cu mobilier și echipamente digitale a zeci de licee, școli și grădinițe din oraș. Proiectul prevede modernizarea infrastructurii educaționale și adaptarea acesteia la standardele actuale de educație. În urma analizei realizate de autorități, pentru un număr de 64 de școli din municipiul Cluj-Napoca sunt necesare investiții în dotarea a 819 de săli de clasă și alte câteva zeci de laboratoare de informatică, laboratoare de știință, de cabinete de asistență psihopedagogică, respectiv 27 de săli de sport.

Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”, împreună cu Direcția de Sănătate Publică Cluj și Primăria Municipiului Cluj-Napoca, organizează în data de 19 martie o campanie de depistare a anumitor patologii din sfera respiratorie, cardiovasculară, ORL și oftalmologică, intitulată „Sănătatea ta, prioritatea noastră”. Evenimentul va avea loc în Parcul Central „Simion Bărnuțiu”, clădirea Casino Centrul de Cultură Urbană, între orele 11:00 – 18:00. Inițiativa aparține colectivului de medici rezidenți din specialitățile pneumologie, cardiologie, ORL și oftalmologie, alături de cadrele didactice coordonatoare. Acest proiect are ca scop sublinierea importanței diagnosticării precoce a bolilor cronice.

Mai sunt doar câteva zile în care clujenii sunt îndemnați să doneze haine. Organizația JCI Cluj a amplasat un punct de colectare la centrul comercial din cartierul Gheorgheni. Voluntarii vor găsi un al doilea proprietar pentru toate articolele vestimentare donate de către clujeni – totul cu scopul de a diminua risipa. În ultimul an organizația clujeană a reușit să strângă aproape trei tone de haine – o parte dintre ele a fost vândută în scop caritabil, iar o altă parte donată. Clujenii pot dona haine până pe 20 martie în campania JCI.

Ne poți asculta și aici: