Știrile zilei de 19 ianuarie la EBS: Au fost finalizate lucrările de la Ambulatoriul Spitalului de Boli Infecțioase | Record de vizitatori de Muzeul Etnografic al Transilvaniei

Știrile zilei de 18 ianuarie la EBS: Au fost finalizate lucrările de modernizare a Ambulatoriului Integrat al Spitalului de Boli Infecțioase, a fost înregistrat un record de vizitatori de Muzeul Etnografic al Transilvaniei în 2022 și 5 noi spații sigure pentru biciclete au fost recepționate în Cluj-Napoca, anunță autoritățile.

Au fost finalizate lucrările de modernizare a Ambulatoriului Integrat al Spitalului de Boli Infecțioase. La parterul corpului A au fost modernizate cabinetele de oftalmologie, alergologie, ortopedie pediatrică și sala de recoltare. La etajul 3 al clădirii s-a intervenit asupra unor săli de tratament și a unor spații în care acum își desfășoară activitatea cabinetul de urologie. De asemenea, la etajul 4 au fost modernizate cabinetele de ginecologie, balneologie și diabet, fiind, de asemenea, realizat un spațiu pentru sterilizare. Valoarea lucrărilor a trecut de 1 milion 100 de mii de lei.

Record de vizitatori de Muzeul Etnografic al Transilvaniei în 2022. Aproape 88.000 de vizitatori din toată lumea au trecut pragul instituției, fiind înregistrată o creștere de 17% față de anul 2019, de exemplu, și de 26% față de 2021. Dintre secțiile muzeului, cea mai căutată a fost cea în aer liber, Parcul Etnografic ,,Romulus Vuia”, care a înregistrat pentru al doilea an consecutiv, cel mai mare număr de vizitatori avut vreodată: aproape 57.000. Și Muzeul de Artă a atras un public numeros: nu mai puțin de 71.000 de persoane, în timp de la Muzeul Memorial Octavian Goga din Ciucea au ajuns peste 18.000 de vizitatori, potrivit datelor Consiliului Județean Cluj.

5 noi spații sigure pentru biciclete au fost recepționate în Cluj-Napoca, anunță autoritățile. Abonamentele se vor elibera începând cu data de 23.01.2023. În total, acestea vor asigura 250 de locuri, în 5 zone din cartierele Mănăștur, Grigorescu și Mărăști. Cererea pentru obținerea unui loc de parcare pentru bicicletă poate fi depusă online, pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca. În Cluj-Napoca, alte 477 locuri de parcare pentru biciclete au fost realizate anterior și sunt distribuite cetățenilor în 10 spații dedicate.

A fost anunțat programul zilei de 24 ianuarie la Cluj-Napoca. Festivitățile încep cu o ceremonie militară bustul domnitorului Al. I Cuza din fața Instituției Prefectului Județul Cluj, de la ora 11. Ulterior, de la ora 14 va avea loc un regal folcloric. Iar seara se încheie cu un concert Semnal M și un spectacol de artificii. Autoritățile clujene pregătesc festivități pentu ziua de 24 Ianuarie. În acest sens va fi alocată suma de 220.000 de lei de la bugetul local al municipiului Cluj-Napoca. Cheltuielile vor acoperi prestațiile artiștilor, costurile logistice și spectacolul de artificii.

 

 

Ne poți asculta și aici: