Știrile zilei de 24 februarie la EBS: Peste 100.000 de infecții respiratorii în ultima săptămână | Oserul de mașini din Florești va dispărea în curând

Știrile zilei de 24 februarie la EBS: Un număr de 100.705 de cazuri de infecţii respiratorii acute au fost raportate în perioada 13 – 19 februarie, a informat, joi, Institutul Naţional de Sănătate Publică, oserul de mașini din Florești va dispărea în curând și un târg de Mărțișor este organizat, în aceste zile, în centrul municipiului Cluj-Napoca.

Un număr de 100.705 de cazuri de infecţii respiratorii acute au fost raportate în perioada 13 – 19 februarie, a informat, joi, Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP). Potrivit sursei citate, s-au înregistrat cu 7,3% mai puţine cazuri comparativ cu săptămâna precedentă. În perioada 13 – 19 februarie, au fost raportate 2.954 de cazuri de gripă clinică la nivel naţional, comparativ cu 2.773 cazuri înregistrate în săptămâna precedentă. Cele mai multe îmbolnăviri au fost în București și în județele Timiș și Iași.

Oserul de mașini din Florești va dispărea în curând. În locul său va fi ridicat un centru comercial, pe o suprafață de peste 80.000 de metri pătrați. Pe locul târgului auto de la ieșire din Florești spre Gilău, aflat pe raza localității Luna de Sus, va fi ridicată o clădire cu funcțiuni mixte: comerciale, depozitare, producție, servicii.

Un târg de Mărțișor este organizat, în aceste zile, în centrul municipiului Cluj-Napoca. Asociația Meșterilor Populari îi așteaptă pe curioși pe Bulevardul Eroilor, în capătul dinspre Piața Unirii, unde artizanii expun diverse obiecte de de decor, bijuterii și produse locale de sezon. Cumpărătorii vor găsi aici mărțișoare, dar și cadouri pentru Ziua de 8 Martie sau pentru Dragobete, transmit organizatorii. De asemenea, un eveniment tematic se desfășoară în acest weekend la Muzeul Etnografic, unde clujenii pot găsi diferite produse handmade și bucate delicioase.

Jazz in the Park anunță primul val de artiști pentru ediția din 2023. The Cinematic Orchestra sau Fun Lovin’ Criminals sunt între primii mari artiști confirmați pentru acest an, transmit organizatorii. Pe lângă ei, au confirmat prezența Alexandru Andrieș, Ada Milea, 7th Sense și Jazzybit. Cea de-a 11-a ediție a festivalului va avea loc  în 1-3 septembrie 2023 în Parcul Etnografic ”Romulus Vuia” din Cluj-Napoca, iar abonamentele pre-sale sunt deja disponibile. Totodată, jazz-ul revine în Parcul Central din Cluj-Napoca în perioada 30 iunie – 2 iulie, sub International Jazz in the Park Competition.

Ne poți asculta și aici: