Știrile zilei de 28 aprilie la EBS: Autorizaţia de construire a Spitalului Regional de Urgenţă Cluj a fost semnată | Universitatea Cluj s-a calificat în finala Cupei României

Știrile zilei de 28 aprilie la EBS: Autorizaţia de construire a Spitalului Regional de Urgenţă Cluj a fost semnată, Universitatea Cluj s-a calificat în finala Cupei României și locurile de picnic sunt pregătite pentru clujeni de 1 Mai.

Autorizaţia de construire a Spitalului Regional de Urgenţă Cluj a fost semnată, anunţă Ministerul Sănătăţii. Lucrările de construcție ar urma să înceapă anul acesta și se estimează că vor fi finalizate în anul 2027. Noua unitate sanitară va fi construită în Florești. Potrivit autorităților, Spitalul Regional de Urgenţă Cluj va avea 849 de paturi, 6 centre medicale, ambulatoriu de specialitate, heliport și spații dedicate pentru dezvoltarea profesională a medicilor și asistenților.

Universitatea Cluj s-a calificat ieri în finala Cupei României la fotbal, după ce a învins în semifinală pe UTA Arad cu 1-0 (1-0), într-un meci jucat pe Cluj Arena. În finală s-a calificat și Sepsi OSK Sfântu Gheorghe. Cele două echipe se vor înfrunta la sfârșitul lunii mai. Cu ocazia meciului de ieri a fost inaugurat și noul gazon pe stadionul Cluj Arena. Materialele au fost furnizate de producătorul numărul 1 din Europa, transmit autoritățile. Înlocuirea integrală a suprafeței de joc s-a ridicat la peste 2,5 milione de lei.

Românii se pregătesc astăzi de o nouă minivacanță. Bugetarii se vor bucura de un weekend prelungit, ziua de 1 mai fiind liberă. Conform Codului Muncii, ziua de 1 mai este declarată sărbătoare legală, astfel că bugetarii vor primi liber și vor fi plătiți de către stat. Următoarele zile libere de care se vor bucura românii sunt cuprinde în intervalul 1-5 iunie, mai exact Ziua Copilului și Rusaliile.

Locurile de picnic sunt pregătite pentru clujeni de 1 Mai. Autoritățile au reinstalat grilajele pentru grătare pe Valea Gârbăului, unde sunt disponilile- 3 mese cu câte 6 grătare. A fost igienizată zona și au fost amplasate toalete ecologice și un rezervor de apă. De asemenea, la Baza sportivă Gheorgheni clujenii au la dispoziție patru foișoare cu grilaje pentru grătar și locuri pentru ceaune.

Ne poți asculta și aici: