Știrile zilei de 9 decembrie la EBS Radio: crește salariul minim, iar clujenii sunt așteptați la târgurile de Crăciun din oraș

Știrile zilei de 9 decembrie la EBS Radio: salariul minim va crește începând din ianuarie, săptămâna viitoare începe a doua etapă a Programului Rabla pentru Electrocasnice, iar clujenii sunt așteptați la evenimente specifice sărbătorilor.

Salariul minim va crește începând din ianuarie. Guvernul a aprobat Hotărârea pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, care prevede ca nivelul acestuia să fie majorat la 3.000 lei lunar, începând cu data de 1 ianuarie 2023, față de 2.550 lei în prezent. Potrivit Ministerului Muncii, această modificare a salariului de bază minim brut reprezintă o creștere de 17,6 %,. Astfel, tariful orar va fi de 18,145 lei/oră pentru un program complet de lucru de 165,333 ore/lună. De această majorare vor beneficia peste 2 milioane de salariați.

Luni începe a doua etapă a Programului Rabla pentru Electrocasnice, în cadrul căreia se pot selecta vouchere pentru laptopuri şi tablete, anunță Administraţia Fondului pentru Mediu. Bugetul celei de-a doua etape este de 10 milioane de lei, iar selecţia voucherelor se face între 12 și 16 decembrie sau până la epuizarea bugetului. În a doua etapă se acordă vouchere în valoare de 500 de lei pentru laptopuri, respective de 300 de lei pentru tablete.

Târgul de Crăciun organizat în cartierul Iris din Cluj se desfășoară pentru încă trei zile. Acesta are loc în Piața Karl Liebknecht, până pe 11 decembrie. În cadrul evenimentului vor avea loc diverse momente artistice, iar în zonă sunt prezenți meșteri populari. Decorul va fi unul pe măsură, promit autoritățile. Prin acest eveniment este testat un concept care care ulterior să poată fi dezvoltat și replicat și în celelalte zone ale orașului.

Târgul de Crăciun din Piața Unirii îi așteaptă pe curioși cu surprize și în acest weekend. De astăzi și până duminică sunt programate în fiecare zi ateliere creative pentru copii și concerte de colinde. Mâine, Moșul ajunge la târg – de la ora 16, iar duminică publicul se poate bucura de povești la gura sobei și Semnal M. De asemenea, cei care ajung în zonă de pot bucura de bucate delicioase, pot admira orașul din roata panoramică și pot alege daruri de la producătorii locali prezenți în cele 86 de căsuțe.

Ne poți asculta și aici: