Știrile zilei: Primăria își face sediu nou, chiriile sunt mai mari față de 2021 și începe un târg de Crăciun în cartierul Iris

Știrile zilei de 6 decembrie la EBS: Primăria Cluj-Napoca va avea încă un sediu în centrul Clujului, chiriile din Cluj-Napoca sunt mai mari cu 20 de procente față de anul trecut și astăzi începe târgul de Crăciun organizat în cartierul Iris din Cluj.

Primăria Cluj-Napoca va avea încă un sediu în centrul Clujului. Municipalitatea va cumpăra o clădire de 7 etaje, pe strada Barițiu, fost sediul al unei bănci. Acolo vor fi relocate o parte dintre departamentele instituției, începând de anul viitor. 5,8 miliane de euro a costat imobilul, iar proiectul privind achiziționarea acestuia a trecut de votul consilierilor locali.

Chiriile din Cluj-Napoca sunt mai mari cu 20 de procente față de anul trecut, însă au înregistrat o ușoară scădere – de circa un procent – în noiembrie față de luna anterioară, arată datele unei platforme din domeniu. Un apartament de 3 camere se închiriază cu 650 euro, cu 4% mai puțin față de luna precedentă. Apartamentele cu 2 camere au o chirie medie de 500 euro, cu 20% față de anul trecut și stagnând față de luna anterioară.  Iar garsonierele, cu un preț de închiriere mediu de 326 euro, au chirii mai scumpe cu 16% față de anul trecut și cu 2% comparativ cu luna anterioară.

Județul Constanța, municipiul București și județul Brașov sunt în topul preferințelor turiștilor – arată datele Institutului Național de Statistică. Sosirile înregistrate în structurile de primire turistică din întreaga țară, în primele zece luni, au însumat 9,67 milioane persoane, în creştere cu 18,6% faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit informațiilor INS. 86% dintre turiști sunt români, iar durata medie de ședere a fost de 2,2 zile. Luna octombrie a înregistrat o creștere de 49% a numărului de turiști, față de aceeași perioadă a anului trecut.

Astăzi începe târgul de Crăciun organizat în cartierul Iris din Cluj. Acesta se desfășoară în Piața Karl Liebknecht, până pe 11 decembrie. În cadrul evenimentului vor avea loc concerte de colinde sau un spectacol de balet, iar în zonă vor fi prezenți meșteri populari. Decorul va fi unul pe măsură, promit autoritățile. Prin acest eveniment este testat un concept care care ulterior să poată fi dezvoltat și replicat și în celelalte zone ale orașului.

 

Ne poți asculta și aici: