Strada Regele Ferdinand se închide! Lucrările de modernizare vor dura 11 luni

Începând de luni, 26 august, strada Regele Ferdinand intră în șantier.

Artera din centrul orașului va fi complet închisă circulației auto, pe sensul nord-sud, respectiv strada Horea / Piața Mihai Viteazu și latura nordică / strada G. Barițiu înspre Piața Unirii. Pe sensul înspre gară Gară, circulația se va desfășura doar pe prima bandă.

Potrivit reprezentanților Primăriei, transportul în comun pe direcția spre centru va folosi ca și ruta alternativă străzile I. P. Voitești și F. J. Curie. Este vorba de liniile 9, 19, 22, 29, 42 și 52.

Linia de troleibuz nr. 1 va circula pe ambele sensuri ale străzii Paris – B-dul 21 Decembrie 1989. Stația din Piața Mihai Viteazu, zona podului Traian, spre centru va fi suspendată temporar și va fi înlocuită de stația de pe strada I. P. Voitești.

Pe strada F. J. Curie se vor desființa provizoriu parcările de pe partea stânga pe sensul de mers pentru a permite circulația mijloacelor de transport în comun. Măsurile vor fi implementate până la finalizarea tuturor lucrărilor de asfaltare a carosabilului de pe strada Regele Ferdinand.

De asemenea, pe toată perioada de execuție a lucrărilor, vor fi închise circulației auto și străzile Émile Zola și Sextil Pușcariu, asigurându-se doar culoare pentru pietoni.

Lucrările sunt executate de către SC Diferit SRL, în cadrul unui proiect care prevede și modernizarea străzilor Émile Zola, Sextil Puscariu, Tipografiei (tronson 1, respectiv 3) și a scuarului C.E.C.

Durata de execuție este de 11 luni, iar valoarea proiectului este de peste 3 milioane de euro, fără TVA, cea mai mare parte fiind asigurată din bani europeni.

 

 

 

Ne poți asculta și aici: