Strada Regele Ferdinand va fi asfaltată până în 1 decembrie!

Pe strada Regele Ferdinand se va putea circula din nou, în condiții normale, de la 1 decembrie, anunță autoritățile locale.

Termenul de modernizare a arterei ultracentrale,dar și a altor trei străzi din zonă este de 11 luni, dar primarul Emil Boc a precizat că a solicitat constructorilor urgentarea lucrărilor.

Astfel, refacerea străzii Regele Ferdinand, va mai dura mai puțin de 3 luni.

„Într-o variantă maximală, în 1 decembrie ar trebui să fie totul asfaltat, adică terminat cu ultima intervenție și redat circulației pentru a elimina disconfortul cetățenilor. A apărut de vreo 2-3 zile o problemă nouă, legată de o descărcare de sarcină arheologică, cu zidul cetății. Se lucrează ca la carte, după regulile de descărcare arheologică, astfel încât astăzi pot să vă spun că 1 decembrie este termenul până la care strada Ferdinand va fi finalizată, la carosabil, inclusiv strat de uzură”, a precizat primarul Emil Boc, în ședința Consiliului Local de marți.

Conform proiectului de modernizare a străzii Ferdinand, pe sensul de mers dinspre strada Horea spre centru vor putea circula doar mijloacele de transport în comun.

De asemenea, pe străzile adiacente, Émile Zola și Sextil Pușcariu va fi extins spațiul pietonal, vor fi plantați arbori și va fi schimbat iluminatul public, în timp ce pe strada Tipografiei va fi amenajat un stand pentru taxiuri electrice.

Valoarea lucrărilor ajunge la aproximativ 3 milioane de euro, majoritatea sumei provenind din fonduri europene.

 

Ovidiu Cornea

 

Ne poți asculta și aici: