Ștrandurile din județ au luat-o înaintea celor din Cluj-Napoca și și-au deschis porțile pentru vizitatori

Ștrandurile din Cluj-Napoca sunt închise, dar clujenii care vor să fugă de temperaturile ridicate și să se răcorească în apa unui bazin sau a unui lac, au de unde alege.

Băile Cojocna s-au redeshis încă de săptămâna trecută, cu respectarea măsurilor de distanțare impuse de autorități.

La fel stau lucrurile și la Complexul balnear Toroc, din Dej. Aici turiștii se pot bălăci în lacul sărat, dar și în bazine, numărul total al vizitatorilor fiind limitat la 2.000, simultan.

Lacul Roman de la Băile Turda a oferit mai multe zile de acces gratuit vizitatorilor odată cu redeschiderea sa, la începutul săptămânii, în timp ce ștrandul Durgău, de lângă Salina Turda, va funcționa din nou de luni.

În schimb, cele trei ștranduri din Cluj-Napoca rămân, deocamdată, închise.

Este și cazul ștrandului Clujana, unde lucrările de modernizare au fost întârziate de pandemia de coronavirus. Astfel, baza s-ar putea redeschide cel mai devreme din a doua parte a lunii.

„Ne-am gândit să ne organizăm conform cerințelor Direcției Sanitare, cu șezlonguri din 2 în 2 metri, să respectăm distanțarea socială. Inclusiv în apă vom avea un număr limitat de persoane, care să acopere 12 metri pe persoană, conform cerințelor. Anii trecuți erau 500-600 de vizitatori pe zi, iar în weekend-uri și mai mulți, cam 1.000. Acum ne vom limita la un număr de aproximativ 250 de persoane”, a spus administratorul ștrandului, Robert Domocoș.

Aquaparkul din Florești a fost redeschis și el, la fel ca piscinele din Sălicea sau Feleacu.

 

Ovidiu Cornea

 

Foto:  Complexul Clujana

 

 

Ne poți asculta și aici: