Studenții de la UBB sunt ajutați să facă față provocărilor generate de pandemie

Universitatea Babeș-Bolyai a lansat un nou program. Face the challenge oferă studenților susținere psiho-educațională și vocațională.

Scopul programului este să îi ajute pe studenți să se adapteze eficient la perioada prin care trecem și, în special la schimbările din procesul educațional din ultimele luni.

Psihologi și pedagogi organizează webinarii în limbile română și maghiară încadrul cărora studenții pot face antrenament atențional, învață tehnici de control emoțional și comportamental, cum să studize mai bine sau să ia decizii eficiente de carieră.

Astfel, se fac grupuri de studiu unde se exersează tehnici utile de învățare pentru examene, simulări pentru susținerea lucrărilor de licență și disertație, sesiuni de mindfulness și tehnici de relaxare, dar se face și consiliere individuală pentru provocări familiale, relaționale, academice și de carieră.

Astfel, studenții își pot selecta activitățile și tematicile care acoperă nevoile lor specifice, dar și preferința pentru tipul de interacțiune, respectiv individual sau de grup.

Activitățile din cadrul programului Face the challenge se bazează pe rezultatele unui studiu realizat în rândul studenților și care a vizat investigarea provocărilor psiho-emoționale și educaționale relaționate cu procesul de predare-învățare-evaluare online, arată reprezentanții UBB.

La studiu au participat 487 de studenți, nivel licență și master, reprezentând 17 facultăți din cadrul Universității Babeș-Bolyai.

Acesta a relevat o serie de provocări în rândul studenților, legate de managementul procesului de învățare, anxietate de evaluare orală, dificultăți de control al emoțiilor, probleme de motivație și de gestionare eficientă a timpului, anxietate de performanță.

„Prin intermediul activităților noastre am încercat să răspundem acestor provocări, oferind o diversitate de activități ce pot fi particularizate în funcție de specificul facultăților, a nevoilor individuale de învățare, experiențelor academice și extra-academice și oportunităților din piața muncii. În contextul educațional și social produs de actuala pandemie, considerăm că este esențial ca studenții noștri să știe că le suntem alături constant în acest proces de adaptare rapidă la schimbarea stilului de viață, la educația online, dar și la provocările individuale ale fiecăruia. Ne dorim să avem studenți și apoi absolvenți care să fie echipați cu acele resurse și competențe de viață care să le permită să fie flexibili și eficienți în fața unui viitor impredictibil”, a declarat Alexandra Muțiu, prorector responsabil de Resurse umane, alumni, carieră/consiliere în cadrul UBB.

 

Sursa foto: UBB

 

Ne poți asculta și aici: