Studenții Erasmus își vor putea face dosarele cu ajutorul unui personaj animat. Tutorialul UBB este o premieră în România

Personajul animat „E” îi va însoți de studenți pe tot parcursul întocmirii dosarului necesar plecării în mobilitate.

În premieră în România Centrul de Cooperări Internaționale al Universității Babeș-Bolyai lansează un tutorial animat destinat studenților care beneficiază de mobilități Erasmus.

Videoclipul prezintă studenților, prin intermediul personajului animat „E”, pașii preliminari pe care trebuie să îi parcurgă pentru a-și întocmi dosarul.

Deși demersul a fost inițiat în urmă cu mai multe luni, ideea s-a dovedit a fi mai mult decât binevenită în contextul actual al pandemiei, deoarece, arată reprezentanții universității, astfel ar putea fi redus contactul fizic pe care studenții îl au cu personalul Biroului CCI din cadrul UBB, dar și unii cu ceilalți.

Cu „E” puteți face cunoștință aici. 

„Ideea ne-a venit ca urmare a numărului foarte mare de studenți pe care trebuie să îl îndrumăm. În anul universitar care a trecut, am schimbat, cu universitățile partenere, un număr de 594 de studenți outgoing și 292 de studenți incoming, beneficiari ai mobilităților Erasmus, ceea ce reprezintă un pas foarte mare pentru o instituție de învățământ superior din România. Pe toți acești tineri îi consiliem în cadrul Biroului Erasmus al UBB, pentru ca documentația să fie întocmită în mod corect, având în vedere că se finanțează din fonduri europene”, spun prof. univ. dr. Sergiu Mișcoiu, directorul CCI și dr. Ramona Onciu, coordonatoarea Biroului Erasmus al UBB.

Având în vedere că trecem printr-o pandemie, lansarea animației a devenit extrem de oportună, mai ales având în vedere că obiectivul Biroului Erasmus este acela de a gestiona mobilități internaționale destinate studenților care călătoresc în țări din toată lumea.

 

Ne poți asculta și aici: