,,Sunt OK!”. Consiliere psihologică și terapie la distanță pentru copiii și tinerii bolnavi de cancer

Asociația Little People România vrea să lanseze prima platformă de teleterapie dedicată copiilor și tinerilor bolnavi de cancer.

Programul ,,Sunt OK!” va oferi sesiuni de consiliere psihologică și de terapie la distanță, de care micii pacienți pot beneficia ori de câte ori au nevoie și de oriunde s-ar afla.

„Ne-am gândit cum putem să îi ajutăm pe adolescenții care finalizează tratamentul și au nevoie de noi sau au nevoie de grija aceasta a sănătății mentale. Și așa ne-am gândit că prin intermediul terapiei online aceștia vor avea sprijin din partea unor psihologi licențiați, care pot să fie alături de ei. Pentru că problemele nu se termină după finalizarea tratamentului și adolescenții se pot confrunta cu stări de tristețe, de anxietate, să le fie greu să se reintegreze în comunitate, astfel încât credem că este necesar ca ei să discute cu un specialist”, a declarat pentru EBS Radio Diana Todea, reprezentant al organizației.

Proiectul va beneficia de sprijinul uneia dintre cele mai mari bănci din România, iar cei care vor să încurajeze realizarea sa pot contribui cu donații.

Toate detaliile despre modul în care oamenii pot ajuta se găsesc pe site-ul thelittlepeople.ro și pe pagina de Facebook a organizației.

 

Ioana Pîrlea

 

Sursa foto: Facebook/Asociatia Little People Romania

 

X
X
X