Suntem norocoși că avem familii. Dar putem fi norocoși și devenind familie de suflet în proiectul unui ONG clujean

Toți avem nevoie de iubire. Dar parcă cea mai mare nevoie de iubire o au copiii. Ar fi normal să se bucure de ea în primul rând în familie. Nu toți sunt însă atât de norocoși. Cu un pic de suflet, totuși, norocul se poate întoarce atât asupra celor care dăruiesc, cât și asupra celor care primesc. Și tocmai aceasta este esența proiectului Familii de suflet. Un cuplu sau un adult se poate angaja la o activitate (sau mai multe) pe care să o desfășoare pe o anumită perioadă spre beneficiul unui copil dintr-un centru de plasament din Cluj-Napoca.

Psihoterapeuta Maria Cîmpean spune că cel mai mare beneficiu al proiectului este că, în final, copiii care au reușit să creeze o relație cu adulții se raportează la ei ca la o familie. „Recordul”, spune ea, „este dat de momentul când îți dai seama că copilul pentru care ai investit atâta timp și resursă energetică și de orice tip, reușește să-ți spună mamă sau tată.”

Maria ne dă și câteva exemple de activități în care ne putem implica, dar spune că, oricum, numitorul comun al acestora sunt nevoile copiilor. Adulții și copiii pot face cunoștință unii cu alții în întâlnirile de interacțiune ale asociației Alfa Grup, într-un mediu prietenos. O primă întâlnire în care cei interesați pot face cunoștință cu asociația ce desfășoară acest proiect din 2015, va avea loc în 31 martie. Discuția pe care Anca Brășfălean a avut-o cu Maria Cîmpean poate fi un imbold să v-o treceți în agendă.

 

 

Ne poți asculta și aici: