Târgul de Crăciun din Cluj, printre cele mai frumoase din Europa

Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca este nominalizat, din nou, printre cele mai frumoase astfel de evenimente din întreaga Europă.

Site-ul European Best Destinations, care promovează turismul şi cultura, a nominalizat 24 de târguri de Crăciun, din tot atâtea oraşe.

Descris drept unul potrivit pentru întreaga familie, Târgul de Crăciun din inima Transilvaniei îi întîmpină pe vizitatori cu un patinoar impresionant, căsuțe fermecătoare ale meşteșugarilor şi spectacole de colinde care înveselesc atmosfera.

„E foarte important că suntem nominalizați de platforma European Best Destinations. Deja Europa se uită la noi. Credem că noutățile pe care le-am adus, conceptul nostru și efectiv atmosfera pe care o transmite Târgul de Crăciun de la Cluj aduc acest rezultat bun. Avem peste 80 de vendori cu fel de fel de bunătăți, decorațiuni sau elemente care țin de tradiția noastră. Tema fiind jocul, anul acesta avem câteva elemente precum un carusel, un iglu cu urși polari, o moară de mari dimensiuni, o căsuță a Moșului și tramvaiul lui Moș Crăciun”, a declarat pentru EBS Radio Mihai Oprean, directorul Târgului de Crăciun.

Evenimentul din Cluj rivalizează cu unele similare, dar mult mai celebre, din Praga, Viena, Budapesta sau Bruxelles.

Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca a ocupat anul trecut locul zece în clasamentul European Best Destinations.

Votul pentru stabilirea celui mai frumos târg de Crăciun din acest an se încheie în 10 decembrie.

Ioana Pîrlea

 

Sursa foto: European Best Destinations

 

Ne poți asculta și aici: