Teatrul Maghiar din Cluj deschide stagiunea cu spectacole pe malul Someșului

Teatrul Maghiar de Stat Cluj anunță reluarea stagiunii din 16 septembrie, de la ora 20.00, pe scena amplasată pe malul Someșului, cu premiera clujeană a spectacolului „Porno – Povestea soției mele” de András Visky, regia Árpád Árkosi. 

(Foto: Biró István / Teatrul Maghiar Cluj, curtea Sălii Studio)

 

Spectacolul este programat și în 17 septembrie, tot în aer liber, iar în data de 21 septembrie, de la ora 20:00, cu ocazia Zilei Dramaturgiei Maghiare, va fi prezentat în Sala Studio. Tot pe malul Someșului se va juca, în 19 și 26 septembrie, la ora 19.00, și spectacolul „Un tramvai numit dorință” de Tennessee Williams, în regia lui Tom Dugdale.

Potrivit reprezentanților Teatrului Maghiar, în stagiunea care începe miercuri vor avea loc încă trei premiere. Cu ocazia prezentării spectacolului „Romeo și Julieta” de William Shakespeare, în regia lui Attila Vidnyánszky jr, publicul spectator va avea ocazia să îi vadă pentru prima oară pe scena Teatrului Maghiar de Stat pe cei trei actori nou intrați în trupă. Eszter Román este distribuită în rolul Julietei, Tamás Kiss este Romeo, iar Zsolt Gedő este Benvolio.

Regizorul Botond Nagy revine la Cluj, de data aceasta cu varianta scenică a romanului „Călătorul și clar de lună” scris de Antal Szerb, un important scriitor interbelic al literaturii maghiare.

De asemenea, la finalul stagiunii 2020/2021 Teatrul Maghiar de Stat va prezenta premiera unei inedite adaptări muzicale a romanului „Ferma animalelor” de George Orwell, în regia lui Zoltán Puskás.

Alte evenimente ale toamnei la Teatrul maghiar

În luna octombrie, spectacolul „Nora” de H. Ibsen, regizat de Botond Nagy, pleacă în turneu în Serbia, la Kraguievac și Subotica. Spectacolul a fost nominalizat la premiul UNITER, la două categorii: Premiul pentru cea mai bună regie și Premiul pentru cea mai bună scenografie (Carmencita Brojboiu și András Rancz).

Începând cu această stagiune, spectacolul Nora va putea fi văzut într-o nouă distribuție, cu Anikó Pethő și cu Balázs Bodolai în rolurile celor doi protagoniști (Nora și Torvald).

Directorul general al Teatrului Maghiar de Stat Cluj, Gábor Tompa, precizează că în perioada 19-29 noiembrie 2020, Teatrul Maghiar intenționează să organizeze cea de-a VII-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru INTERFERENȚE, cu tema Orizonturi, dar formatul festivalului este deocamdată nesigur.

 

Ne poți asculta și aici: