Teatrul Maghiar scoate două spectacole „în stradă”, mai exact pe malul Someșului. Va fi amenajat un amfiteatru în aer liber

Teatrul Maghiar din Cluj aduce două dintre spectacolele instituției pe malul Someșului. Acestea vor fi montate în curtea Sălii Studio, situate pe malul râului, unde aproximativ 100 de persoane vor putea asista la reprezentațiile programate la finalul acestei luni.

(Foto: Biró István / Teatrul Maghiar Cluj, curtea Sălii Studio)

 

Trupa Teatrului va pune în scenă spectacolele „Concord Floral”, și „Homemade”, din repertoriul instituției, care vor beneficia de subtitrare în română.

Cererile din partea publicului, dar și cadrul legal actual au făcut posibilă această inițiativă, spune directorul artistic al Teatrului, Andras Visky.

O să construim un mic amfiteatru, va oferi posibilitatea de a remonta niște spectacole care nu necesită o logistică tehnică atât de complicată, se poate adapta pentru aceste condiții. Noi am mai folosit această locație, chiar foarte plăcută, pe malul Someșului, am organizat acolo un concert al actorilor, ar fi vorba de 100, 110 locuri posibile”, a spus directorul adjunct al instituției.

Ca tematică, spectacolul „Homemade” (cu premiera în 2016, regia Marta Vargyas) „este un proces de creație și o cercetare sociologică despre situația familiilor, axat în special pe participanții din cadrul proiectului”.  În același timp, „Concord Floral” (cu premiera în 2019, în regia lui Ferenc Sinko) abordează „teme generale precum remuşcarea, sexualitatea, consecinţele irevocabile ale gesturilor noastre necumpătate, singurătatea ascunsă în spatele conviețuirii în colectivitate, și care nu poate fi evitată – o abordare din perspectiva acestei generaţii speciale”, au precizat reprezentanții instituției.

Premieră, în pregătire

Spectacolul „Homemade” va putea fi urmărit în 26 și 27 iunie, de la ora 19:00, iar „Concord Floral” în 28 și 29 iunie, de la ora 21:00. Reprezentațiile vor continua și în iulie, iar Teatrul va pregăti și o premieră pentru scena în aer liber, fiind în discuții realizarea unuii spectacol în regia lui Gabor Tompa, după un text al lui Péter Esterházy.

Biletele la spectacole se pot cumpăra de la Casa de bilete a Teatrului, zilnic între orele 10:00-14:00, respectiv online pe site-ul biletmaster. Spectatorii sunt rugați să respecte reglementările în vigoare, pentru păstrarea sănătății lor și a celor din jur.

Ovidiu Cornea

Ne poți asculta și aici: