Teodora Brody Enache, Damian Drăghici Etnic Jazz Band și JazzyBIT, urcă pe scenă la Jazz in the Park. Unde va avea loc ediția de pandemie a festivalului

Organizatorii Jazz in the Park nu s-au lăsat și au pregătit o ediție de toamnă, ce-i drept mai restrânsă, a festivalului. Și locul a fost schimbat, dar este tot un parc.

Chiar dacă ediția a opta a Jazz in the Park a fost amânată pe 2021 din cauza restricțiilor impuse de situația epidemiologică, organizatorii festivalului nu lasă publicul fără jazz și propun o ediție de toamnă „mai mică”, dar animată și plină de culoare.

Jazz in the Park – Tiny Version va avea loc între 18 și 20 septembrie în Parcul Etnografic din Cluj-Napoca și îi va avea cap de afiș pe Teodora Brody Enache (foto), Damian Drăghici Etnic Jazz Band și JazzyBIT. Alături de aceștia vor concerta Julian M, Muntet, Diana Săveanu, Rubie Trio, As we exhale, Edina & Friends, precum și VRTW Artists – Karak, Iorga, Moss Farai & Alin Bittel. Pe lângă concerte, cei prezenți vor avea parte de târguri de viniluri și obiecte vintage, o zonă Drum Camp și una de expoziții.

Această ediție este modul prin care organizatorii își propun atât să aducă un iz de normalitate în viața culturală, cât și să celebreze alături de public câștigarea titlului de Europe’s Best Small Festival 2019 la Europe Festival Awards.

„Această versiune mică a Jazz in the Park este un proiect la care demult ne gândim, dar nu am avut niciodată cadrul propice să-l împlementăm. Ei bine, în tot acest context negativ creat de pandemie, am găsit și această perspectivă pozitivă de a încerca un proiect mic, cu acces pe bilete, într-un spațiu care are un potențial fantastic și care se potrivește bine cu muzica jazz și cu publicul nostru. Vrem să vedem dinamica acestui eveniment, cât de complicat e să-l facem și, abia după ce încercăm o dată, vom avea suficiente informații pentru a-l scala și a-l planifica la un nivel optim. Noi chiar sperăm să păstrăm acest eveniment în paralel cu Jazz in the Park-ul cu care am obișnuit lumea și suntem convinși că cele două se vor completa frumos. Am zis de la început că e important să maximizăm cumva acest timp furat de pandemie și credem că Tiny Version se va dovedi un produs de succes, conceput într-o situație critică. Până atunci însă, ne bucurăm că putem da măcar unei părți mici a publicului nostru o mică mostră de normalitate”, spune Alin Vaida, directorul festivalului, care promite că va fi frumos.

Festival cu respectarea măsurilor de siguranță

Pentru că este o ediție organizată pe timp de pandemie, cei care participă la festival vor trebui să treacă printr-un triaj epidemilogic, care presupune și verificarea temperaturii. De asemenea, purtarea măștii peste nas și gură va fi obligatorie pe tot parcursul evenimentului. Organizatorii vor pune la dispoziția participanților soluții dezinfectante.

În funcție de tipul biletului, fiecare persoană sau grup de persoane va/vor primi la intrarea în Parcul Etnografic o rogojină. Aceasta va putea fi așezată doar în zona special marcată de organizatori, cu respectarea distanței de siguranță între participanți de 2 metri. Rogojinele nu vor putea fi mutate pe parcursul evenimentelor.

Bilete sau abonamente vor putea fi achiziționate exclusiv online de pe www.entertix.ro. Excepție fac copiii sub 7 ani, care au acces gratuit în festival, dar trebuie să fie însoțiți de unul sau doi adulți posesori ai unui bilet individual sau combo valabil pentru ziua respectivă. Accesul copiilor peste 7 ani este permis în baza unui bilet valabil și doar dacă sunt însoțiți de un adult.

Prețurile biletelor sunt:
– Bilet individual: 40 de lei/zi
– Abonament individual: 100 de lei/3 zile
– Bilet dublu: 70 de lei zi
– Abonament dublu: 180 de lei/3 zile

 

Ne poți asculta și aici: