Terasele s-ar putea deschide după 1 iunie, în funcție de evoluția epidemiei de Covid-19

După data de 15 mai măsurile vor fi relaxate treptat, la intervale de câte două săptămâni, iar deciziile vor fi luate în funcție evoluția numărului de cazuri de Covid-19.

La sfârșitul acestei săptămâni se deschid frizeriile, cabinetele stomatologice, muzeele sau hotelurile. Terasele, însă, ar putea fi deschise la începutul lunii iunie.

„Am avut o discuție cu cei din HoReCa, iar după 18 mai vom avea o nouă discuție. Totul depinde de evoluția epidemiei în cele două săptămâni dintre 15 mai și 1 iunie. În cea mai mare parte, ținerea sub control a răspândirii virusului va depinde de comportamentul responsabil al cetățenilor. Dacă lucrurile vor sta bine, după 1 iunie vor urma noi măsuri de relaxare și recunosc că am discutat ca după încălzirea vremii să putem deschide terasele în anumite condiții”, a spus premierul Ludovic Orban

Ieri, guvernul a adoptat proiectul de lege privind măsurile de prevenire și combatere a efectelor coronavirusului după ridicarea stării de urgență. Se vor putea face angajări fără concurs în domeniul medical, purtarea măștii este obligatorie în spațiile închise, iar slujbele religioase vor putea avea loc doar în aer liber, cu respectarea distanței între participanți. În centrele comerciale pot fi deschise doar acele magazine care pot asigura accesul din exterior.

 

Foto: EBS Radio

 

Ne poți asculta și aici: