Termenul licitației pentru restaurarea castelului Bánffy din Răscruci a fost prelungit

Autoritățile clujene speră că restaurarea castelului Bánffy din Răscruci va fi deblocată, iar până la finalul anului va putea fi semnat contractul pentru realizarea lucrărilor.

Termenul celei de-a treia licitații, care expira mâine, a fost prelungit până în 1 octombrie.

Aceasta, la solicitarea unora dintre firmele care și-au manifestat interesul pentru depunerea de oferte.

„În acest moment sunt câțiva ofertanți, nu avem acces la ei decât după finalizarea procedurii. Sperăm că vom avea o ofertă clară, care să corespundă nevoilor și faptului că cei care vor trebui să lucreze trebuie să fie acreditat și recunoscut ca atare și de Ministerul Culturii. Până la sfârșitul lunii sper să avem un câștigător și până la finalul anului să semnăm contractul și să putem să spunem că demarăm lucrările la castelul de la Răscruci”, a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean Cluj, Valentin Jucan.

După ce la primele două licitații nu s-a prezentat niciun ofertant, autoritățile județene au majorat valoarea contractului, de la 13 milioane de lei până la 22 de milioane de lei.

O parte din sumă va fi asigurată din fonduri europene. Castelul de secol XVIII urmează să fie transformat în centru cultural și obiectiv turistic.

 

Ovidiu Cornea

 

 

Ne poți asculta și aici: