The Matrix 4 intră în producție! Lana Wachowski va regiza filmul cu Keanu Reeves și Carrie-Anne Moss

Keanu Reeves și Carrie-Anne Moss își vor relua rolurile din The Matrix, în cel de al patrulea film din serie, care va fi regizat de Lana Wachowski.

Anunțul a fost făcut de președintele Warner Bros, Toby Emmerich, potrivit Mediafax, care citează Deadline.

„N-am putea să fim mai bucuroși decât suntem acum că reintrăm în The Matrix cu Lana. Este o persoană cu adevărat vizionară, o cineastă unică și originală din punct de vedere creativ și suntem entuziasmați că va scrie, va regiza și va produce acest nou episod din universul The Matrix”, a spus Emmerich.

Primul film din până acum trilogia The Matrix a fost lansat în 1999. Pelicula l-a adus în prim plan pe Thomas A. Anderson, interpretat de Keanu Reeves, un programator anonim care, noaptea, devine Nero, alesul, cel care va salva omenirea.

Un mic grup din rezistenţă, condus de Morpheus, personaj interpretat de Laurence Fishburne, îl va ajuta în misiunea lui. Împreună, ei vor declanşa o luptă împotriva Matrixului şi a teribililor agenţi ai săi. Filmul a fost scris şi regizat de fraţii Andrew şi Laurence, deveniți acum surorile Lilly şi Lana Wachowski.

În trilogia The Matrix, Lilly şi Lana Wachowski au reușit să combine cu succes arta tehnologiilor digitale din domeniul efectelor speciale cu arta coregrafiilor spectaculoase din scenele de luptă din cinema-ul asiatic, folosind și o inovaţie majoră, respectiv „bullet time”, un efect vizual obţinut cu ajutorul unui set de aparate foto dispuse în jurul personajului principal.

Obturatoarele se declanşează simultan, cu un diferenţial de timp foarte scurt, fapt care permite, după montaj, crearea iluziei unei imagini care se deplasează liber în jurul unei acţiuni „îngheţate” în timp, sau încetinită până la extrem.

Inclus în arhivele naţionale ale cinema-ului american în 2012, filmul The Matrix a devenit oficial un „clasic” al industriei cinematografice.

Trilogia a avut încasări de peste 1,6 miliarde de dolari, datorită efectelor speciale inovatoare şi scenelor de luptă spectaculoase.

 

Sursa foto: imdb.com

Ne poți asculta și aici: