Timpi de așteptare mai mici pentru cei care sosesc la Cluj din „zone galbene”

Timpul de așteptare al pasagerilor care sosesc pe Aeroportul Internațional din Cluj din țările cu risc epidemiologic ridicat va fi redus semnificativ.

Cei care vin din „zone galbene” au de acum posibilitatea de a completa online declarația pe propria răspundere, care este obligatorie înainte de intrarea în România.

„Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj pune la dispoziția pasagerilor săi posibilitatea de a completa această declarație, on-line, accesând pagina oficială de internet a aeroportului www.airportcluj.ro, secțiunea Știri și Noutăți, unde vor găsi link-ul către platforma https://chestionar.stsisp.ro/, a Serviciului de Telecomunicații Speciale. Astfel, călătorii care sosesc pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj pot scana această declarație pe un dispozitiv electronic cu conexiune la internet pus la dispoziție în cadrul Terminalului de Sosiri al aeroportului. Completarea declarației on-line va determina reducerea timpilor de așteptare și fluidizarea fluxului de pasageri sosiți la Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj, evitându-se, astfel, aglomerările și riscul de răspândire a virusului SARS- CoV-2. Având în vedere situația generată de pandemia de Covid-19, recomandăm pasagerilor ca la sosire în aeroport să respecte toate măsurile de distanțare socială, măsurile sanitare obligatorii de purtare a măștii și toate instrucțiunile personalului aeroportuar”, transmit reprezentanții Aeroportului Internațional din Cluj.