Tot ce trebuie să știți despre evoluția restricțiilor de circulație în Europa

Platforma restrictions.eu, creată de clujeanul Dragoș Vana actualizează modificările făcute de țările europene în privința restricționării călătoriilor internaționale, facilitează planificarea unei călătorii și explică ce se întâmplă la destinație.

Pe restrictions.eu, utilizatorii pot selecta țara din care doresc să călătorească și pe cea de destinație pentru a afla dacă pot sau nu călători spre acea țară și la ce să se aștepte când ajung. Platforma oferă informații cu privire la existența sau nu a obligativității unei perioade de carantină, a purtării măștii de protecție și a altor eventuale reguli interne relevante.

Platforma are date accesibile în prezent pentru 10 state europene: Bulgaria, Elveția, Franța, Germania, Grecia, Italia, Marea Britanie, Portugalia, România și Spania.

Clujeanul Dragoș Vana este și creatorul unei alte platforme care ajută la înțelegerea mai ușoară a datelor legate de evoluția pandemiei de COVID-19, http://www.graphs.ro/. Aceasta transpune în format grafic multitudinea de informații disponibile pentru zile, teme și locuri. În prezent, pagina oferă 25 de grafice.