Transilvania pentru Sierra Leone. Doi clujeni vor să ducă mii de ghiozdane copiilor din Africa

Doi clujeni pasionați de off-road vor să ofere mii de ghiozdane și rechizite copiilor din Republica africană Sierra Leone, cu ocazia celei mai mari competiții auto pe teren accidentat din lume.

Albert Deak și Cătălin Priscorniță vor participa în luna februarie la raliul de off-road Budapesta – Bamako și au și o misiune caritabilă. Ei au demarat cu această ocazie o campanie de donații la care clujenii sunt invitați să participe.

Ghiozdanul care pentru elevii din multe orașe ale României reprezintă ceva obișnuit va acoperi un strict necesar la care mulți copii din Sierra Leone nu pot decât să viseze.

„Am studiat puțin această țară și ne-am dat seama că este una din cele mai sărace țări de pe mapanond, unde școala este obligatorie, doar că peste 40% dintre copii nu pot să o frecventeze pentru că nu au strictul necesar, cum ar fi caiete, creioane, pixuri și așa mai departe. Vrem să punem în ele rechizite, în fiecare ghizodan, adică materiale școlare, o jucărie oferită de copiii români, de copiii din Cluj sau din Transilvania deși proiectul are acum o magnitudine națională. În ele mai vrem să punem o scrisoare în engleză și o poză cu copilul din România, astfel încât copilul din Sierra Leone să știe cine este fratele lui, între ghilimele, din România, care i-a donat ghiozdanul”, spune Cătălin Priscorniță.

Până la finalul anului, clujenii pot dona ghiozdane, dar și rechizite la standul special care va fi deschis de mâine în cadrul Târgului de Crăciun din Piața Unirii.

Cadourile vor ajunge în Sierra Leone cu vaporul, urmând să fie preluate în capitala Freetown și distribuite de cei doi inițiatori ai campaniei, la finalul celor 17 zile de raliu.

 

Ovidiu Cornea

 

Sursa foto: Transilvania 4 Sierra Leone

 

Ne poți asculta și aici: