Triajului epidemiologic, inclusiv luarea temperaturii, este obligatoriu la intrarea în spațiile publice închise, reamintește Ministerul Sănătății

Ministerul Sănătății reamintește, într-un comunicat, că în conformitate cu prevederile Ordinului privind instituirea obligativității purtării măștii de protecție, a triajului epidemiologic și dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă, triajul epidemiologic se aplică obligatoriu în cadrul instituțiilor sau autorităților publice, operatorilor economici și profesioniștilor.

Un agent de paza de la un supermarket masoara temperatura clientilor la intrarea in magazin, luni 18 mai 2020, Timisoara.
(Foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu)

 

Potrivit Ministerului, „pe perioada stării de alertă, la intrarea într-un spațiu închis, fie din cadrul unei instituții publice, complex comercial, unitate de prestare a serviciilor etc, se va măsura temperatura corporală atât personalului propriu, cât și celorlaltor categorii de persoane: vizitatori, clienți, consumatori”.

În comunicatul transmis de Ministerul Sănătății se arată că în cazul în care un client are temperatura peste 37,3 grade Celsius și refuză dezinfectarea mâinilor sau purtarea măștii de protecție, acestuia i se poate interzice intrarea în spațiul închis.

„La măsurarea temperaturii care se va realiza prin termometrul non-contact se va adăuga marja de eroare prevăzută în prospectul dispozitivului. Mai mult, în cazul în care temperatura depășește 37,3 grade Celsius se poate repeta procedura după o perioadă de 2-5 minute de repaus,” explică autoritățile din domeniul sanitar.

 

Ne poți asculta și aici: