Turist la Untold. Tineri din întreaga lume descoperă Clujul cu ocazia festivalului

Turiști din toată lumea colorează, în aceste zile, Clujul. Au venit aici pentru a se distra la Festivalul Untold, dar se folosesc de ocazie și pentru a descoperi farmecul orașului. Dacă noaptea se distrează pe muzica celor mai celebri DJ ai lumii, ziua este dedicată activităților turistice. Nu puțini sunt petrecăreții care iau orașul la pas, pentru a descoperi aici o nouă cultură.

“Am venit în centrul vechi să vedem monumentele, bisericile, vom merge probabil și la o terasă. E pentru prima data când veni în acestă zonă, am văzut festivalul pe internet, arăta foarte colorat și distractiv, așa că am decis să venim și noi. Suntem din Polonia”, ne-a dezvăluit o tânără.

 “E un oraș frumos, centrul vechi este impresionant. În orașul meu nu avem clădiri vechi, avem multe clădiri noi, așa că este foarte frumos că putem admira aceste clădiri”, o completează un tânăr, venit și el la Cluj special pentru festival.

Unii tineri își vor continua călătoria, astfel că vor pleca de la Cluj pentru a vizita întreaga țară.

“Suntem din Germania. Vrem și să explorăm orașul și să mergem la festival. Iar după cele patru zile, vrem să vedem întreaga țară, așa că vom merge și la Sighișoara, apoi la castelul lui Dracula, la Vama Veche și de acolo în București și înapoi acasă”, plănuiește o tânără.

Festivalul Untold a fost numit anul trecut ambasador al turismului românesc, pentru campania organizatorilor care îi încurajează pe petrecăreți să descopere România. La festival ajung oameni din întrega lume, precizează Edy Chereji, directorul de marketing și comunicare al festivalului. “Avem turiști veniți din cele mai exotice țări ale lumii. Avem participanți din Mexic, Argentina, Noua Zeelandă, China, India. Am fost surprins să văd câte țări sunt prezente, câți turiști, cu câte steaguri. Mulți dintre ei au venit mai repede, au descoperit orașul, sunt foarte impresionați de Cluj-Napoca, de români, de oamenii pe care i-au întânit. Și cred că se simte o atmosferă de vacanță aici în Cluj.”

Cluj-Napoca este una dintre cele mai căutate destinații de către turiștii care ajung în România. De altfel, orașul a fost nominalizat, în această vară, de jurnaliștii CNN ca fiind unul dintre cele mai frumoase din Europa.

 

 

 Sursa foto: Fb / Untold