Twenty One Pilots, Foals și Fisher, printre primele nume confirmate la Electric Castle 2020

Twenty One Pilots, una dintre cele mai bune trupe rock, alături de Foals, Fisher și Steven Zhu vor urca pe scenă la Bonțida anul viitor.

Potrivit organizatorilor, albumul „Blurryface”, al trupei Twenty One Pilots, a înregistrat vânzări globale de 6,5 milioane de unități, fiind cel mai bun album rock al ultimei decade, conform clasamentului întocmit de Billboard.

„Primele nume confirmate pentru Electric Castle 2020 împlinesc un vis mai vechi al fanilor festivalului și anume prezența în România a trupei americane Twenty One Pilots. În topul Billboard al celor mai bune piese rock lansate în ultimii 10 ani, trupa are nu mai puțin de trei single-uri – Heathens, Ride, Stressed Out. Iar lucrurile arată la fel de promițător și pentru cel mai recent album, Trench, lansat în 2018, care are deja trei piese ajunse numărul unu. Cu puțin noroc, la Electric Castle vom avea parte de noi hituri semnate de Tyler Joseph și Josh Dun”, au arătat organizatorii festivalului clujean.

Alături de Twenty One Pilots, la ediția a 8-a a Electric Castle sunt așteptați Foals, The Neighbourhood, Fisher, Steven Zhu și mulți alții.

Trupa britanică Foals a scos șase albume, toate ajunse în Top 10 în Marea Britanie, cel mai recent proiect fiind dublul album „Everything Not Saved Will Be Lost”, care a ajuns pe prima poziție în topurile britanice, în această toamnă.

De asemenea, The Neighbourhood ajung la Electric Castle cu materiale noi, într-un stil mult mai experimental decât hit-urile care i-au consacrat, precum „Sweater Weather”, fost numărul unu în topurile din 2013.

Pe scenele de la Electric Castle 2020 va urca și artistul australian Fisher, nominalizat la Premiile Grammy în 2019, la categoria Best Dance Recording.

Un alt artist care va urca pe scenă la Electric Castle 2020 este americanul Steven Zhu, care va aduce un show unic, construit în jurul „Ringos Desert”, cel mai recent album al său, ajuns numărul unu în iTunes Electronic Album Chart.

Alți artiști confirmați sunt Tycho, Floating Points, Purple Disco Machine (PDM), Rezz și Amon Tobin, Alec Benjamin, Camo & Krooked și High Contrast, dar și Meute, care bifează prima prezență la Electric Castle.

Electric Castle va avea loc între 15 și 19 iulie 2020 la Castelul Banffy din comuna Bonțida, județul Cluj.

 

Sursa foto: Facebook/Electric Castle

 

Ne poți asculta și aici: