U-Banca Transilvania se pregătește pentru viitorul sezon. Antrenorul Duško Vujošević continuă la echipă

Sârbul Duško Vujošević, unul dintre cei mai importanţi antrenori din baschetul european, şi-a prelungit contractul cu formația masculină U-Banca Transilvania. El va fi, în continuare, antrenorul coordonator al academiei de juniori şi al echipei de seniori, urmând să conducă staff-ul în care Mihai Silvăşan va fi tot antrenor principal.

Sârbul a condus de pe banca tehnică echipe în 191 de partide din Euroligă, între 2001 şi 2014, având în palmares 69 de victorii.

Ca antrenor coordonator al U-BT, Duško Vujošević a cucerit Cupa României, iar baschetbaliştii clujeni au ajuns până în sferturile de finală ale FIBA Europe Cup. La momentul întreruperii campionatului intern din cauza pandemiei de coronavirus, echipa clujeană ocupa primul loc în clasament.

”Să fiu sincer, anul trecut, când am venit în Cluj, am avut o mică rezervă. Nu știam cum e clubul și cum o să mă simt în România. Pe parcursul sezonului, mi-am dat seama că nu trebuia să îmi fac griji. U-Banca Transilvania este un club foarte bine organizat, cu un finanțator stabil, Banca Transilvania, și cu fani devotați baschetului. Clubul are însă posibilitatea să facă un pas înainte. Mă refer aici la un progres semnificativ pe toate planurile. Drept urmare, am considerat că misiunea mea nu s-a încheiat. Era firesc să accept prelungirea contractului. Mai mult, Cluj-Napoca este un oraș foarte frumos. Găsesc aici tot ce am nevoie, în special din punct de vedere medical. Pot să trăiesc perfect la Cluj și să îmi duc la bun sfârșit misiunea. De abia aștept să începem noul sezon!”, a declarat Duško Vujošević pentru site-ul oficial al clubului.

Doi jucători au plecat, trei vor continua și în sezonul următor

În privința jucătorilor, U-BT a anunțat despărțirea de americanii LJ Peak și Brandyn Curry. LJ Peak a ajuns la echipa clujeană pe parcursul sezonului trecut și a fost decisiv în câteva meciuri din campionat și FIBA Europe Cup. În schimb, Brandyn Curry nici măcar nu a apucat să debuteze oficial, deoarece s-a accidentat grav înainte de startul stagiunii precedente.

Pe de altă parte, U-Banca Transilvania a anunțat că tinerii jucători Nandor Kuti, Ștefan Grasu și David Vida și-au prelungit contractele cu încă un sezon.

 

Sursa foto: https://www.facebook.com/UBTCluj/