UBB deschide un Centru Suport internațional pentru proiecte europene în cercetare, dezvoltare și inovare

Centrul va fi înființat cu ajutorul unei finanțări europene de 3 milioane de lei și se va adresa și firmelor sau societății civile.

Universitatea Babeș-Bolyai intenționează să creeze, asftel, o rețea națională și europeană de colaborare în domeniul cercetării-dezvoltării-inovării, care să implice atât universități, cât și reprezentanți ai mediului de afaceri și ai societății civile.

Universitatea a semnat în luna aprilie contractul de finanțare în valoare de aproape 3 milioane de lei pentru înființarea Centrului Suport UBB, care va include echipe de specialiști în domeniul scrierii și implementării de proiecte europene.

„Înființarea Centrului Suport UBB se dorește a fi o acțiune instituțională inovatoare, care să ajute universitatea și alți actori interesați în accesarea finanțărilor europene în domeniul cercetării-dezvoltării-inovării. Centrul Suport UBB s-a născut prin colaborarea strânsă între Oficiul de Fonduri Europene – prorectoratul responsabil cu finanțarea și Centrul de Management al Cercetării Științifice din UBB – prorectoratul responsabil cu cercetarea științifică. Nu poți cere performanță în competițiile europene fără să asiguri suport de calitate și pregătire avansată în acest sens, și asta facem prin acest Centru. Nu este un Centru obișnuit, ci unul care va implica profesioniști cu expertiză internațională și care are o adresabilitate largă”, a spus rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.

Proiectul finanțat prin Programul Operațional Competitivitate va fi implementat în 39 de luni și va facilita nu doar atragerea fondurilor europene și creșterea capacității de implementare, ci și interacțiunea între cercetătorii români și cei străini, dar și între cercetători și reprezentanți ai mediului de afaceri.
Sursa foto: UBB

Ne poți asculta și aici: