UBB, pe prima poziție în țară în cel mai recent clasament internațional care analizează performanțele academice

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj încheie anul pe prima poziție în țară în cel mai recent clasament internațional al universităților – URAP.

UBB ocupă din nou prima poziție dintre universitățile din România incluse în cel mai recent clasament internațional al universităților, clasamentul URAP – University Ranking by Academic Performance, dat publicității în cursul lunii decembrie.

„În lume există mai multe clasamente internaționale globale ale universităților. UBB ocupă în aceste clasamente primele poziții în țară, în cele mai multe prima poziție, și astfel prima poziție în Metarankingul Universitar 2020. Și în clasamentul URAP, focalizat pe activitatea de cercetare-dezvoltare-inovare (CDI) în context internațional, UBB a rămas în acest an pe prima poziție în țară, ceea ce mă bucură. Dar, dacă nu se vor găsi mecanisme pentru susținerea activității de CDI în universități, nu doar poziția universităților românești în rankinguri va fi slăbită, ci va fi afectată capacitatea țării de a genera cunoaștere care să susțină inovații în societate și în beneficiul oamenilor”, a declarat rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.

URAP este unul dintre cele mai importante clasamente internaționale care ierarhizează universitățile din punctul de vedere al performanței academice, luând în considerare indicatori care să reflecte atât calitatea, cât și numărul publicațiilor științifice, impactul publicațiilor, citările, dar și colaborările internaționale.

URAP realizează anual, începând din anul 2010 și clasamentul global al instituțiilor de învățământ superior, World Ranking of Higher Education Institutions.

 

Ne poți asculta și aici: