UMF Cluj a produs peste o tonă de dezinfectant

O cantitate impresionantă, de peste o tonă de dezinfectant, a fost produsă, până acum, în laboratorul Facultății de Farmacie a Universității de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu din Cluj-Napoca. Substanța a fost distribuită, ulterior, spitalelor. 

Pentru a-și continua producția de dezinfectant, UMF are nevoie de alcool etilic și a lansat un apel către cei care pot dona. Pe lângă prepararea acestei substanțe, specialiștii și studenții universității s-au implicat și prin alte modalități în lupta cu noul coronavirus. Astfel, peste 100 de cadre didactice se află în linia întâi, în spitalele din Cluj-Napoca, iar Centrul de Consiliere Psihologică din cadrul instituției de învățământ superior oferă suport personalului sanitar.

De asemenea, mai mulți studenți oferă, voluntar, sprijin bătrânilor și persoanelor vulnerabile atât prin acțiuni pe teren, cât și prin intermediul unei platforme online. În plus, cercetătorii de la Centrul de Genomică Funcțională și Medicină Translațională și specialiștii din cadrul Laboratorului Disciplinei de Medicină Legală au realizat, până în prezent, peste 3.500 de testări Covid-19. 

 

Sursa foto: https://www.facebook.com/ancadanabuzoianu/

 

Ne poți asculta și aici: